Zelné závitky s balkánským sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky s balkánským sýrem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8339 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr balkánský |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 201,7mg |
Draslík | 450,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Rýže loupaná, Sůl, Sýr balkánský, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky s balkánským sýrem postup přípravy receptu:
1 | Na jednotlivé listy rozdělíme zelí, které ponoříme na dvě minuty do osolené vařící vody, vyndáme a necháme okapat. |
2 | Uvaříme rýži ve dvojnásobném množství osolené vody doměkka. Nastrouháme sýry. |
3 | Připravíme omáčku ze světlé jíšky z másla a mouky, do které přidáme mléko, rozmícháme a 10 minut povaříme. |
4 | Nakrájíme oloupanou cibuli a na dvou lžících oleje osmahneme. Přidáme mleté maso a osmažíme za občasného míchání. |
5 | Do masa zamícháme vařenou rýži, strouhaný tvrdý sýr, vejce, sůl a pepř. |
6 | Náplň rozložíme na listy, listy svineme a zavážeme nití. Rozehřejeme ve větší pánvi dvě lžíce oleje, vložíme závitky a za občasného podlití vodou zakryté podusíme 40 minut na mírném ohni. |
7 | Sundáme nitě a naskládáme do vymazaného pekáče, posypeme balkánským sýrem, zalijeme připravenou omáčkou a v horké troubě 20 minut zapékáme dozlatova. |
8 | Podáváme s bramborovou kaší. |