Jednoduchý recept

Gratinované mleté řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 8341
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
100 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
150 g Šunkový salám
100 g Sýr Eidam cihla 40%
3 ks Vaječný bílek slepičí
500 g Vepřové maso mleté
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
1% Sacharidy 4 g
53% Tuky 39 g
17% Sodík 331 mg
69% Bílkoviny 39 g

Gratinované mleté řízky postup přípravy receptu:

1

Smícháme v míse mleté maso s bílky, vodou, osolíme a opepříme. Uděláme 8 malých placek.

2

Rozehřejeme na pánvi olej a placky opečeme po obou stranách.

3

Nastrouháme tvrdý sýr. Nakrájíme oloupanou cibuli.

4

Připravíme v misce zapékací směs - smícháme sýr, bílky, strouhanku, nakrájenou cibuli.

5

Vymažeme zapékací misku a rozložíme do ní osmažené řízky.

6

Na každý řízek položíme kolečko salámu a potřeme připravenou zapékací směsí. Zakapeme olejem a do růžova zapečeme v horké troubě.

Poznámka

Podáváme s bramborami či bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept