Recept

Vlámský jahodový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8344

Ingredience

Těsto
25 g Cukr krupice
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
50 g Ovesné vločky
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Obložení
80 g Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
500 g Jahody zahradní
500 g Mascarpone
50 g Máslo čerstvé
1 ks Máta
75 g Ovesné vločky

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 772kJ
10% Sacharidy 36 g
38% Tuky 29 g
2% Sodík 32 mg
11% Bílkoviny 6 g

Vlámský jahodový koláč postup přípravy receptu:

1

Nejprve smícháme mouku a ovesné vločky, doprostřed uděláme důlek, nasypeme cukr, žloutek, špetku soli a přidáme 3lžíce studené vody. Kolem rozložíme vločky vychlazeného másla, těsto prosekáme nožem a utvoříme tak drobenku. Poté rukama vypracujeme soudržné těsto a zabalené do fólie necháme cca 1hodinu chladit v lednici.

2

Na pomoučené vále vyválíme těsto na kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu. Utvoříme cca 2cm vysoké okraje. Propíchneme vidličkou a pečeme cca 20min.

3

Korpus necháme vychladnout.

4

Mátu omyjeme, necháme okapat a otrhané lístky nakrájíme na nudličky. Smícháme s mascarpone a vanilkovým cukrem. Vzniklý krém naneseme na korpus a poklademe jahodami nakrájenými na plátky nebo na poloviny.

5

V pánvi rozehřejem máslo s cukrem, necháme na něm zkaramelizovat ovesné vločky a dozdobíme jimi koláč.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept