Jednoduchý recept

Lilek s masem a rýží

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 8346
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Lilek
100 ml Olej stolní
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
200 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 964 kcal
Kilojoule 4 035kJ
16% Sacharidy 57 g
93% Tuky 70 g
12% Sodík 232 mg
59% Bílkoviny 33 g

Lilek s masem a rýží postup přípravy receptu:

1

Ve studené vodě propláchneme rýži a dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody a dusíme do měkka.

2

Oloupeme lilek, pokrájíme na centimetrové plátky, které obalíme v mouce a na oleji osmahneme.

3

Oloupeme a nakrájíme cibuli, papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kolečka.

4

Sádlo rozehřejeme v hrnci a osmahneme na něm cibuli, přidáme zelenou papriku a osmahneme. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme polovinou smetany a 30 minut dusíme. Necháme vychladnout a vmícháme celá vejce.

5

Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu masové směsi, kterou poklademe plátky opečeného lilku a pokapeme smetanou, vrstvy střídáme. Poslední vrstvu dáme masovou směs, kterou poklademe nakrájenými rajčaty.

6

Pokapeme smetanou a 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept