Jednoduchý recept

Mleté maso po rumunsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8349

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
750 g Vepřové maso mleté
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 577kJ
1% Sacharidy 5 g
67% Tuky 50 g
8% Sodík 165 mg
60% Bílkoviny 34 g

Mleté maso po rumunsku postup přípravy receptu:

1

Očistíme zelí, rozebereme a celé listy povaříme v malém množství osolené vody. Scedíme a necháme okapat.

2

Pokrájíme vychladlé zelí na větší kousky.

3

Oloupeme a nakrájíme cibuli.

4

V hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a vše promícháme a podusíme.

5

Vymažeme sádlem pekáč a klademe do něj postupně vrstvu z poloviny zelí a masa. Zalijeme polovinou smetany a opět vrstvu zelí, masa a zalijeme druhou polovinou smetany.

6

30 minut pečeme ve vyhřáté troubě a podáváme horké s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept