Pochoutka ze zbytků pečeného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pochoutka ze zbytků pečeného masa
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8350 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
500 g | Drůbeží maso pečené |
3 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 124,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 82,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jablka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso pečené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pochoutka ze zbytků pečeného masa postup přípravy receptu:
1 | Ve slané vodě ve slupce uvaříme brambory, vychladlé oloupeme a na kolečka nakrájíme. |
2 | Na kousky nakrájíme maso. Oloupeme a na plátky nakrájíme cibuli. Okrájíme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. |
3 | Rozehřejeme máslo na pánvi a osmažíme jablka a cibuli. Opepříme a osolíme. |
4 | Do vymazané zapékací mísy skládáme střídavě vrstvu masa, brambor, jablek a cibule, poslední vrstvou jsou brambory. Zalijeme šťávou z masa. Povrch poklademe vločkami másla a ve vyhřáté troubě dozlatova zapečeme. |
Poznámka
Podáváme s nakládanou okurkou.