Recept

Křehký koláč s mascarpone a fíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8352

Ingredience

Těsto
60 g Cukr krupice
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Náplň
80 g Cukr krupice
10 ks Fíky čerstvé
100 g Jogurt bílý
3 polévková lžíce Likér pomerančový
150 g Marmeláda meruňková
250 g Mascarpone
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 022kJ
16% Sacharidy 57 g
26% Tuky 19 g
3% Sodík 63 mg
12% Bílkoviny 7 g

Křehký koláč s mascarpone a fíky postup přípravy receptu:

1

Ze všech přísad rychle vypracujeme soudržné těsto, zabalíme do fólie a necháme cca 1h vychladit v lednici.

2

Troubu předehřejeme na 200C.

3

Z těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím kulatou rozvírací formu. Okraje zvýšíme, dno propíchneme vidličku a pečeme cca 25min.

4

Mezitím ušleháme v horké vodní lázni žloutky s cukrem do hustého krému. Vyjmeme, přidáme pomerančový likér a šťávu, mascaropone a jogurt.

5

Želatinu necháme nabobtnat ve vodě podle návodu na obalu, rozpustíme a vmícháme do krému. Naneseme na vychladlý koláč a dáme na 30-45min do lednice.

6

Fíky omyjeme a rozčvrtíme. Marmeládu rozehřejeme, prolisujeme přes síto a potřeme jí fíky. Naskládáme je na koláč a před podáváním znovu vychladíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept