Recept

Křehký jablkový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8354

Ingredience

Těsto
65 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Obložení
2 polévková lžíce Calvados
1 ks Citrony
30 g Cukr krupice
500 g Jablka
3 polévková lžíce Marmeláda meruňková
70 g Ořechy lískové
0,5 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 326kJ
11% Sacharidy 41 g
21% Tuky 16 g
2% Sodík 33 mg
9% Bílkoviny 5 g

Křehký jablkový koláč postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem. Přidáme vločky másla, cukr, špetku soli a vejce. Prohněteme, vytvarujeme do hroudy a zabalené ve fólii necháme chladit cca 1h v lednici.

2

Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme je na dílky. Pokapeme citronovou šťávou.

3

Poté z těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme jím vymazanou rozvírací formu, okraje zvýšíme.

4

Na těsto vějířovitě naskládáme jablka, pokapeme calvadosem a posypeme směsí cukru, nasekaných oříšků a skořice.

5

Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 45min. Hotový koláč potřeme rozehřátou marmeládou, necháme ztuhnout a podáváme.

Poznámka

Příprava 35min + doba vychlazení těsta

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept