Křehký rebarborový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehký rebarborový koláč
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8355 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
80 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Obložení | |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
100 ml | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
1 kg | Reveň (Rebarbora) |
800 g | Rýžová kaše |
1 polévková lžíce | Solamyl |
800 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
4 ks | Vejce slepičí |
1 balení | Želé dortové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 83,9mg |
Draslík | 253,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 204,4mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Reveň (Rebarbora), Rýžová kaše, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl, Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehký rebarborový koláč postup přípravy receptu:
1 | Vypracujeme soudržné těsto z mouky, másla, cukru, špetky soli a vejce. Zabalené do fólie necháme vychladit cca 30min v lednici. |
2 | Troubu předehřejeme na 200C. |
3 | Z těsta vyválíme na vymazaném plechu plát, okraje zvýšíme. |
4 | Rebarboru očistíme, omyjeme, stáhneme vlákna a nakrájíme ji na kousky. Vložíme do 100ml vody, přidáme 50g cukru a zakrytou cca 3min podusíme doměkka. |
5 | Žloutky utřeme s tvarohem, rýžovou kaší, citronou kůrou a šťávou, zbytkem cukru a škrobovou moučkou. Poté do hmoty vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Směs rozprostřeme na koláč a pečeme cca 30min. |
6 | Rebarboru scedíme přes síto, šťávu zachytíme, dužinu navrstvíme na koláč. |
7 | Šťávu doplníme vodou na 250ml. Želé připravíme podle návodu s rebarborovou šťávou. Zalijeme koláč a želé necháme ztuhnout. |
Poznámka
Příprava 55min + doba odpočinutí těsta
Těsto se drolí,hrůza,musela jsem nastavit máslem,aby se těsto dalo vyválet.Nedoporučuji Jana