Gratinované kuřecí plátky se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované kuřecí plátky se šunkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8358 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 587,1mg |
---|---|
Cholesterol | 371,7mg |
Draslík | 757,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované kuřecí plátky se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme, osušíme a naklepeme kuřecí řízky. |
2 | Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Nastrouháme tvrdý sýr. Promícháme žloutky se smetanou a nastrouhaným sýrem. |
3 | Olej rozehřejeme na pánvi a osmahneme kuřecí plátky. |
4 | Zapékací mísu vymažeme a na dno dáme maso, na každý položíme plátek šunky a potřeme směsí žloutku, sýra a smetany. |
5 | Poklademe vločkami másla. |
6 | V horké troubě krátce zapečeme do růžova. |
7 | Podáváme s vařenými bramborami či hranolkami s čerstvou zeleninou. |