Kuře po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře po francouzsku
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8359 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Kuře |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 545,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Kuře, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a očistíme mrkev. |
2 | Ročtvrtíme očištěné kuře, vyndáme drůbky a propláchneme studenou vodou. Kuřecí drůbky, čtvrtky kuřete, mrkev a cibuli dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a vaříme hodinu. Když se kuře uvaří, scedíme a vývar uchováme. |
3 | Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a na pánvi podusíme na lžíci másla. |
4 | Nastrouháme tvrdý sýr. |
5 | Vejce rozšleháme ve smetaně. |
6 | Připravíme v hrnci světlou jíšku z mouky a zbytku másla. Zalijeme ji vývarem, rozmícháme a necháme projít varem.Do omáčky přidáme dušené žampiony a 10 minut povaříme. Odstavíme a vmícháme smetanu s vejci. |
7 | Čtvrtky kuřete vložíme do vymazané zapékací mísy, podlijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme v předehřáté troubě. |
8 | Podáváme s brambory a zeleninovým salátem. |