Jednoduchý recept

Kuře po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 8359

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
1 ks Kuře
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,285 kcal
Kilojoule 5 375kJ
5% Sacharidy 16 g
350% Tuky 263 g
38% Sodík 751 mg
171% Bílkoviny 96 g

Kuře po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a očistíme mrkev.

2

Ročtvrtíme očištěné kuře, vyndáme drůbky a propláchneme studenou vodou. Kuřecí drůbky, čtvrtky kuřete, mrkev a cibuli dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a vaříme hodinu. Když se kuře uvaří, scedíme a vývar uchováme.

3

Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a na pánvi podusíme na lžíci másla.

4

Nastrouháme tvrdý sýr.

5

Vejce rozšleháme ve smetaně.

6

Připravíme v hrnci světlou jíšku z mouky a zbytku másla. Zalijeme ji vývarem, rozmícháme a necháme projít varem.Do omáčky přidáme dušené žampiony a 10 minut povaříme. Odstavíme a vmícháme smetanu s vejci.

7

Čtvrtky kuřete vložíme do vymazané zapékací mísy, podlijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme v předehřáté troubě.

8

Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept