Recept

Čistý rajčatový vývar se sýrovými krutony

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 836

Ingredience

1 ks Bazalka
0,5 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 ks Pepř bílý celý
800 g Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
2 krajíc Veka
0,5 l Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 612kJ
18% Sacharidy 65 g
17% Tuky 12 g
40% Sodík 809 mg
21% Bílkoviny 12 g

Čistý rajčatový vývar se sýrovými krutony postup přípravy receptu:

1

Řapíkatý celer a šalotku nakrájíme na kousky a opečeme na rozehřátem oleji.

2

Přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata, bylinky, celý pepř, cukr, osolíme a zalijeme vývarem. Necháme přejít varem, přikryjeme, snížíme teplotu a zvolna vaříme 30 minut.

3

Veku nakrájíme na drobné kostičky. Do nepříliš rozehřátého oleje prolisujeme oloupaný česnek a dozlatova opékáme.

4

Přes husté síto procedíme vývar.

5

Vývar znovu mírně povaříme a odstavíme. Solené máslo nakrájíme na malé kousíčky a metlou je zašleháme do vývaru.

6

Vývar rozdělíme do čtyř polévkových šálků a posypeme jemně nasekanou bazalkou. Krutony podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept