Polévka brynzová se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka brynzová se slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8366 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
40 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Brynza |
1 ks | Vejce slepičí |
5,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 201kJ
4% Sacharidy 16 g
24% Tuky 18 g
13% Sodík 256 mg
26% Bílkoviny 15 g
Uhlovodany | 207,0mg |
---|---|
Cholesterol | 68,1mg |
Draslík | 41,4mg |
Vláknina | 997,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka brynzová se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a vejce připravíme nudlové těsto. Nastrouháme je do osolené, rozvařené brynzy. |
2 | Nakonec vlijeme do polévky rozpálenou slaninu s paprikou. |