Recept

Telecí karé s fazzoletti v omáčce z cuket a majoránky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8367
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
350 g Cuketa
2 ks Majoránka
50 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčata
1 špetka Sůl
800 g Telecí svíčková
2 ks Vejce slepičí
150 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 959kJ
11% Sacharidy 41 g
46% Tuky 35 g
19% Sodík 388 mg
89% Bílkoviny 50 g

Telecí karé s fazzoletti v omáčce z cuket a majoránky postup přípravy receptu:

1

Telecí maso nakrájíme na porce o váze cca 200g, naklepeme, ochutíme pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme odpočinou při pokojové teplotě.

2

Vypracujeme hladké těsto z mouky, vajec a špetky soli a zabalené ve fólii necháme cca půl hodiny odležet při pokojové teplotě.

3

Poté těsto rozválíme na tenké plátky, nakrájíme na čtverce o straně cca 12cm a uvaříme ve vodě se špetkou soli a olivovým olejem.

4

Zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.

5

Česnek nakrájíme na kousky, cuketu na plátky. Rajčata oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kousky.

6

V pánvi rozpálíme olej a cca 2min orestujeme česnek, cuketu a majoránku. Promícháme, ochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a podusíme. Poté směs rozmixujeme, přidáme trochu vývaru a odložíme stranou.

7

Plátky masa osolíme a z každé strany orestujeme na rozpáleném oleji. Dopečeme 6-8min v troubě rozehřáté na 180C nebo na grilu.

8

Těstoviny-fazzoletti prohřejeme ve vývaru s máslem, rozdělíme na talíře, poklademe zeleninovou směsí, přidáme upečené telecí karé a podáváme.

Poznámka

Příprava 45min + doba odležení těsta. Použijeme 2 snítky čerstvé majoránky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept