Špízy s krevetami, kuřetem a kari omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy s krevetami, kuřetem a kari omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8368 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Hřebíček |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Kari koření |
250 g | Krevety tygří - loupané |
250 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
160 g | Rýže loupaná |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 121,6mg |
Draslík | 378,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 51,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Jablka, Kari koření, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy s krevetami, kuřetem a kari omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rýži nasypeme do hrnce vhodného do trouby, zalijeme vodou, přidáme půlku cibule do které jsme zapíchli hřebíček, ochutíme solí a vložíme do trouby předehřáté na 160C na cca 15min. |
2 | Mezitím nakrájíme kuřecí maso na kostky, osolíme a připravíme 4 špízy. Na každou jehlu napichujeme střídavě 3 vyloupané krevety a 3 kousky masa. |
3 | Orestujeme na rozpáleném oleji z jedné strany, poté podlijeme vínem a restujeme cca 4min z druhé strany. |
4 | Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, oloupané jablko na kostičky. Cibuli necháme zesklovatět na lžíci rozehřátého másla, přidáme jablko, orestujeme a podlijeme smetanou. Ochutíme solí, nasypeme kari, povaříme do zhoustnutí a rozmixujeme na hladkou omáčku. |
5 | Hotové špízy podáváme s rýží a kari omáčkou. |
Poznámka
Použijeme směs dlouhozrnné a indiánské rýže