Rizoto s citrusy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s citrusy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8369 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Grapefruity |
1 hrst | Kerblík |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 ks | Pomeranče |
240 g | Rýže neloupaná (Natural) |
30 g | Sýr Parmezán |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 13,4mg |
Draslík | 986,9mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 114,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Grapefruity, Kerblík, Pažitka, Pomeranče, Rýže neloupaná (Natural), Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s citrusy postup přípravy receptu:
1 | Vývar přivedeme k varu. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rýži a opražíme. Podlijeme pomerančovou šťávou a za postupného přidávání vývaru vaříme. |
2 | Citrusy oloupeme, rozdělíme na měsíčky a odstaníme slupky. Ve vroucí vodě necháme cca 1min blanšírovat kousek pomerančové kůry nakrájené na nudličky. |
3 | Jakmile je rýže hotová, vmícháme do ní máslo, strouhaný sýr, pomerančovou kůru, grapefruit a pomeranč. |
4 | Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky kerblíku, najemno nasekanou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Z jednoho pomeranče vylisujeme šťávu, druhý použijeme do rizota