Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8369
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Grapefruity
1 hrst Kerblík
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
2 ks Pomeranče
240 g Rýže neloupaná (Natural)
30 g Sýr Parmezán
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 141kJ
24% Sacharidy 86 g
17% Tuky 13 g
36% Sodík 711 mg
31% Bílkoviny 17 g

Rizoto s citrusy postup přípravy receptu:

1

Vývar přivedeme k varu. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rýži a opražíme. Podlijeme pomerančovou šťávou a za postupného přidávání vývaru vaříme.

2

Citrusy oloupeme, rozdělíme na měsíčky a odstaníme slupky. Ve vroucí vodě necháme cca 1min blanšírovat kousek pomerančové kůry nakrájené na nudličky.

3

Jakmile je rýže hotová, vmícháme do ní máslo, strouhaný sýr, pomerančovou kůru, grapefruit a pomeranč.

4

Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky kerblíku, najemno nasekanou pažitkou a podáváme.

Poznámka

Z jednoho pomeranče vylisujeme šťávu, druhý použijeme do rizota

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept