Rýžová polévka se salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová polévka se salámem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8370 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Kapusta hlávková |
150 g | Klobása Chorizo |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
200 g | Rýže loupaná |
7 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 26,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kapusta hlávková, Rýže loupaná, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová polévka se salámem postup přípravy receptu:
1 | Salám a cibuli nakrájíme nadrobno, kapustu na proužky. Vše společně se solí zpěníme na rozpáleném oleji. Chvíli restujeme, poté zalijeme vývarem a cca 30min provaříme. |
2 | Přidáme rýži a vaříme dalších cca 15min. |
3 | Ochutíme nasekanou petrželkou, pepřem, strouhaným parmazánem, rozdělíme do misek a ihned podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít také salám nebo italskou klobásu.