Recept

Kompotované broskve s rýží

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8371
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

4 ks Broskve
300 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Likér meruňkový
200 ml Mléko polotučné
80 g Rýže loupaná
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 949kJ
31% Sacharidy 111 g
2% Tuky 2 g
3% Sodík 60 mg
8% Bílkoviny 5 g

Kompotované broskve s rýží postup přípravy receptu:

1

Broskve rozpůlíme, odstraníme pecky, oloupeme a povaříme je cca 3min v sirupu svařeném z 0,5l vody a 200g cukru. Necháme vychladnout.

2

Mezitím povaříme rýži cca 2min v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka. Přidáme 50g cukru, špetku skořice a zvolna vaříme, dokud se nevztřebá všechna tekutina. Ochutíme meruňkovým likérem a necháme vychladnout.

3

Na talíře rozdělíme broskve a každou doplníme nokem studené rýže. Zbytek cukru rozehřejeme na karamel, přelijeme jím broskve a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept