Dušené hovězí nudličky s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí nudličky s fazolemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8373 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
400 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 54,0mg |
Draslík | 522,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 717,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Hovězí svíčková, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí nudličky s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a papriku na kostičky. |
2 | Rozehřejeme lžíci másla a 2lžíce oleje a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme nakrájenou papriku a restujeme cca 5min. |
3 | Poté přisypeme maso a zaprášíme mletou paprikou. Podlijeme vínem a vaříme cca 10min. Nakonec ochutíme solí. |
4 | Fazole mezitím propláchneme a necháme okapat. Krátce je prohřejeme na lžíci másla, ochutíme rozmarýnem a podáváme s dušenými nudličkami. |
Poznámka
Použijeme nejlépe italské fazole cannellini.