Polévka brynzová Demikát s vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka brynzová Demikát s vejcem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8374 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
50 g | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
10 g | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Brynza |
1 ks | Vejce slepičí |
5,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 305,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka brynzová Demikát s vejcem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostky a vložíme do osolené vařící vody s kmínem a nakrájenou cibulí. Uvaříme doměkka. |
2 | Potom přidáme brynzu, stáhneme z ohně a brynzu necháme prohřát. |
3 | Před podáváním do polévky všleháme vejce a přidáme máslo utřené s paprikou a pažitkou. |