Skopový pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový pilaf
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8377 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Rajčata |
250 g | Rýže loupaná |
400 g | Skopové výsekové |
0,5 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 75,4mg |
Draslík | 402,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Skopové výsekové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový pilaf postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, opečeme na zpěněné cibuli, osolíme a okořeníme. Zalijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme do poloměkka. |
2 | Potom přidáme očištěné, nakrájené papriky, omytá, nakrájená rajčata, spařenou rýži, podlijeme a promícháme. V troubě dodusíme doměkka. |
3 | Hotový pokrm pomocí naběračky nebo tvořítka vyklopíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem. |
4 | Podáváme s hlávkovým salátem. |