Slovenský zelný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenský zelný salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8379 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
120 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Křen |
40 g | Olej stolní |
150 g | Paprika sterilovaná |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 304,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Křen, Olej stolní, Paprika sterilovaná, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovenský zelný salát postup přípravy receptu:
1 | Zelí překrájíme, kapie nakrájíme na nudličky a malé cibulky na slabé plátky. |
2 | Přidáme nasekanou petrželku (nebo kopr), nastrouhaný křen a vše promícháme s olejem. Necháme asi 1 hodinu odležet. |
3 | Nakonec salát dochutíme a podle potřeby osolíme a osladíme. |
Poznámka
Můžeme použít cibuli šalotku.
Výborný, jednoduchý a rychlý recept. Nám chutnal moc. Zvolila jsem variantu s koprem. Kysané zelí si dělám doma vlastní a tak jsem použila domácí.
Výborný, jednoduchý a rychlý recept. Nám chutnal moc. Zvolila jsem variantu s koprem. Kysané zelí si dělám doma vlastní a tak jsem použila domácí.