Tvarohová nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová nádivka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 838 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Hrozinky |
30 g | Máslo čerstvé |
500 g | Tvaroh jemný |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 163g |
---|---|
Cholesterol | 776,4mg |
Draslík | 704,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 865,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová nádivka postup přípravy receptu:
1 | Utřeme společně máslo, cukr, vanilinový cukr, žloutky a přidáme tvaroh, citronovou kůru a omyté rozinky. |
2 | Nakonec do nádivky zlehka vmícháme sníh ušlehaný ze 4 bílků. |
3 | Tvarohovou nádivku používáme při přípravě buchet nebo koláčů. |