Recept

Lososové filety s dušenou zeleninou ve sladkokyselém nálevu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8380

Ingredience

2 ks Bobkový list
100 g Celer řapíkatý
120 g Cuketa
1 kávová lžička Cukr krupice
80 g Fenykl obecný
650 g Losos - filety
100 g Mrkev kořen
50 ml Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý celý
80 g Pórek
1 špetka Sůl
3 ks Tymián sušený
50 ml Víno bílé
80 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 845kJ
8% Sacharidy 30 g
102% Tuky 77 g
11% Sodík 221 mg
68% Bílkoviny 38 g

Lososové filety s dušenou zeleninou ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:

1

Lososové filety vložíme do kastrůlku kůží dolů, nalijeme lžíci oleje, ochutíme solí a posypeme několika větvičkami tymiánu. Zakryjeme a na mírném ohni cca 15min podusíme.

2

Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce, posypeme drceným pepřem, přidáme bobkový list, nalijeme ocet, víno, 5lžic olivového oleje, 200ml vody, osladíme cukrem, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 5min, poté odstavíme a zeleninu necháme cca 10min odpočívat v nálevu.

3

Rybu podáváme horkou, na teplé zelenině v nálevu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept