Lososové filety s dušenou zeleninou ve sladkokyselém nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososové filety s dušenou zeleninou ve sladkokyselém nálevu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8380 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer řapíkatý |
120 g | Cuketa |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
80 g | Fenykl obecný |
650 g | Losos - filety |
100 g | Mrkev kořen |
50 ml | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý celý |
80 g | Pórek |
80 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Tymián sušený |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 84,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cuketa, Cukr krupice, Fenykl obecný, Losos - filety, Ocet vinný, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososové filety s dušenou zeleninou ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:
1 | Lososové filety vložíme do kastrůlku kůží dolů, nalijeme lžíci oleje, ochutíme solí a posypeme několika větvičkami tymiánu. Zakryjeme a na mírném ohni cca 15min podusíme. |
2 | Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce, posypeme drceným pepřem, přidáme bobkový list, nalijeme ocet, víno, 5lžic olivového oleje, 200ml vody, osladíme cukrem, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 5min, poté odstavíme a zeleninu necháme cca 10min odpočívat v nálevu. |
3 | Rybu podáváme horkou, na teplé zelenině v nálevu. |