Jednoduchý recept

Bryndzovníčky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 8381
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
100 g Mouka polohrubá
1 špetka Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Sádlo škvařené vepřové
1 špetka Sůl
100 g Sýr Brynza
100 g Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
150 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 364kJ
6% Sacharidy 22 g
62% Tuky 47 g
22% Sodík 431 mg
27% Bílkoviny 15 g

Bryndzovníčky postup přípravy receptu:

1

Do prosáté mouky na vále rozsekáme tuk, prolisujeme brynzu, osolíme a rychle zpracujeme těsto.

2

Rozválíme do tvaru obdélníku a nakrájíme na čtverečky asi 8x8cm.

3

Připravíme náplň z nasekaného uzeného masa, které vložíme na usmaženou cibuli s paprikou a utřeným česnekem. Prohřejeme a necháme vychladnout. Náplň navršíme do středu čtverečků, zabalíme do šátečků, okraje stlačíme a potřeme rozšlehaným žloutkem.

4

Pečeme na nevymaštěném plechu v dobře vyhřáté troubě.

5

Podáváme jako teplý předkrm.

Poznámka

Cibuli nasekáme a osmahneme na troše sádla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept