Recept

Vepřová panenka dušená v jablečném octu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8382

Ingredience

400 g Cibule
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Ocet jablečný
5 polévková lžíce Olej olivový
200 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1,1 kg Vepřová panenka
200 ml Vývar zeleninový
1 hrst Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 441kJ
2% Sacharidy 8 g
27% Tuky 20 g
34% Sodík 685 mg
57% Bílkoviny 32 g

Vepřová panenka dušená v jablečném octu postup přípravy receptu:

1

Panenku na několika místech podélně nařízneme a prošpikujeme slaninou. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme 2-3min po každé straně.

2

Maso přemístíme do kastrolu, přidáme cibuli nakrájenou na dílky, šalvějové lístky, zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, přelijeme 3lžícemi oleje, jablečným octem a vývarem. Ochutíme solí, zakryjeme a necháme zvolna dusit cca 2hodiny.

3

Hotovou panenku nakrájíme na plátky, podáváme se šťávou z dušní a cibulemi.

Poznámka

Použijeme slaninu vcelku. Panenku prošpikujeme hranolky slaniny, zbytek nakrájíme

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept