Jednoduchý recept

Treska na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8388

Ingredience

500 g Brambory
250 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Křen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 30%
500 g Treska aljašská
2 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 210kJ
6% Sacharidy 20 g
46% Tuky 35 g
21% Sodík 413 mg
61% Bílkoviny 34 g

Treska na smetaně postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a na čtvrtky nakrájíme brambory. Uvaříme v osolené vodě.

2

Osolíme, opepříme a v mouce obalíme porce ryby a na tuku osmahneme.

3

Nastrouháme sýr.

4

Uvaříme natvrdo vejce a po vychladnutí oloupeme a nasekáme.

5

Připravíme smetanovo křenovou omáčku tak, že umícháme v hrnci světlou jíšku z jedné lžíce mouky a jedné lžíce másla a zředíme horkým vývarem z masa. Přidáme zakysanou smetanu a vaříme 10 minut. Vmícháme křen a přidáme lžíci másla.

6

Do žáruvzdorné mísy nalijeme trochu smetanové omáčky, vložíme osmahnutou rybu a obložíme vařenými brambory.

7

Rybu posypeme sekaným vejcem, vše zalijeme smetanovou omáčkou.

8

Posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a 10 minut zapékáme v předehřáté troubě.

9

Ozdobíme petrželkou a podáváme se zeleninovou oblohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept