Treska na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na smetaně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8388 |
Ingredience
500 g | Brambory |
250 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Křen |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
500 g | Treska aljašská |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 161,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Křen, Sůl, Treska aljašská, Tuk, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a na čtvrtky nakrájíme brambory. Uvaříme v osolené vodě. |
2 | Osolíme, opepříme a v mouce obalíme porce ryby a na tuku osmahneme. |
3 | Nastrouháme sýr. |
4 | Uvaříme natvrdo vejce a po vychladnutí oloupeme a nasekáme. |
5 | Připravíme smetanovo křenovou omáčku tak, že umícháme v hrnci světlou jíšku z jedné lžíce mouky a jedné lžíce másla a zředíme horkým vývarem z masa. Přidáme zakysanou smetanu a vaříme 10 minut. Vmícháme křen a přidáme lžíci másla. |
6 | Do žáruvzdorné mísy nalijeme trochu smetanové omáčky, vložíme osmahnutou rybu a obložíme vařenými brambory. |
7 | Rybu posypeme sekaným vejcem, vše zalijeme smetanovou omáčkou. |
8 | Posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a 10 minut zapékáme v předehřáté troubě. |
9 | Ozdobíme petrželkou a podáváme se zeleninovou oblohou. |