Bezinková kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezinková kaše
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 839 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1000 g | Bezinky |
1 dl | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Perník |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 700,2mg |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bezinky, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezinková kaše postup přípravy receptu:
1 | Bezinky necháme uležet 1 - 2 dny. |
2 | Pak je otrháme ze stopek a rozvaříme. Přecedíme je a šťávu opět vaříme. Přidáme mléko, cukr dle chuti, skořici, zahustíme moukou a nastrouhaným perníkem. Omastíme máslem. |
3 | Jakmile vše zhoustne na kaši, nalijeme ji do talířů. |
4 | Podáváme s chlebem, který namáčíme do kaše. |