Ryba se zeleninovým lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba se zeleninovým lečem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8390 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Kmín drcený |
400 g | Lečo sterilované |
500 g | Rybí filety |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 299,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba se zeleninovým lečem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a česnek, nadrobno nakrájíme. |
2 | Osolíme rybí plátky a pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Vymažeme pekáč olejem a vložíme do něj ryby, posypeme nakrájenou cibulí a česnekem, přidáme drcený kmín a 10 minut zapékáme. |
4 | Pak přidáme sterilované lečo a 15 minut zapečeme. |
Poznámka
Podáváme s chlebem či vařenými bramborami.