Jednoduchý recept

Zapečené rybí filé se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8392

Ingredience

4 ks Brambory vařené
1 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Filé z aljašské tresky
50 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej stolní
80 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
5 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 596kJ
8% Sacharidy 28 g
15% Tuky 11 g
22% Sodík 443 mg
85% Bílkoviny 48 g

Zapečené rybí filé se žampiony postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a na plátky nakrájíme vařené brambory.

2

Necháme lehce rozmrazit rybí filé a nakrájíme na 1 cm silné plátky a pokapeme citronovou šťávou.

3

Oloupeme a nakrájíme žampiony na tenké plátky.

4

Rozehřejeme na pánvi olej, osmahneme plátky filé. Přidáme žampiony a podlijeme trochou vody, zakryjeme a doměkka dusíme.

5

Olejem vymažeme zapékací mísu a vyložíme plátky brambor a osolíme. Na brambory vyrovnáme plátky ryb se žampiony a zalijeme zapékací směsí.

6

Nastrouháme tvrdý sýr a smícháme s vejci, mlékem a osolíme.

7

30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept