Zapečené rybí filé se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené rybí filé se žampiony
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8392 |
Ingredience
4 ks | Brambory vařené |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Filé z aljašské tresky |
50 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
5 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 185,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 144,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová šťáva, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené rybí filé se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a na plátky nakrájíme vařené brambory. |
2 | Necháme lehce rozmrazit rybí filé a nakrájíme na 1 cm silné plátky a pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Oloupeme a nakrájíme žampiony na tenké plátky. |
4 | Rozehřejeme na pánvi olej, osmahneme plátky filé. Přidáme žampiony a podlijeme trochou vody, zakryjeme a doměkka dusíme. |
5 | Olejem vymažeme zapékací mísu a vyložíme plátky brambor a osolíme. Na brambory vyrovnáme plátky ryb se žampiony a zalijeme zapékací směsí. |
6 | Nastrouháme tvrdý sýr a smícháme s vejci, mlékem a osolíme. |
7 | 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.