Kapr s brambory na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s brambory na smetaně
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8394 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Citronová šťáva |
500 g | Kapr obecný |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 139,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Kapr obecný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s brambory na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme ve slupce do měkka brambory, necháme vychladnout, oloupeme a na plátky nakrájíme. |
2 | Očistíme kapra, zbavíme kůže a naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. |
3 | Nastrouháme sýr. |
4 | Rozehřejeme na pánvi máslo a po obou stranách osmahneme porce kapra. |
5 | Vymažeme zapékací mísu a na dno dáme rybu. |
6 | Naskládáme na ni plátky brambor, osolíme, posypeme petrželí a zalijeme smetanou. |
7 | Posypeme nastrouhaným sýrem a zbytkem másla pokapeme a 10 minut zapečeme v horké troubě. |