Rybí filé po švédsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé po švédsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8398 |
Ingredience
500 g | Filé z aljašské tresky |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Vývar rybí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 160,6mg |
Draslík | 146,3mg |
Vláknina | 762,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé po švédsku postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vody vložíme osolené rybí filé a krátce povaříme. |
2 | Vyjmeme maso a vývar ponecháme k dalšímu použití. |
3 | Připravíme v hrnci světlou jíšku ze dvou lžic másla a mouky, zalijeme vývarem, rozmícháme a 10 minut povaříme. |
4 | Omáčku zjemníme žloutkem a opepříme. |
5 | Očistíme a nakrájíme žampiony. |
6 | Nastrouháme sýr. |
7 | Do zapékací mísy vložíme rybu, zalijeme omáčkou, posypeme houbami, sýrem a strouhankou. |
8 | Poklademe vločkami ze zbytku másla a 30 minut zapékáme. |
9 | Podáváme s čerstvým bílým pečivem nebo vařenými bramborami. |