Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 840
Kategorie: Bábovky

Ingredience

337,5 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
340 g Mouka polohrubá
10 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
3 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
10 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 601kJ
18% Sacharidy 65 g
14% Tuky 11 g
6% Sodík 112 mg
15% Bílkoviny 8 g

Sváteční bábovka postup přípravy receptu:

1

Žloutky s cukrem našleháme do husté pěny. Po lžičkách přidáváme olej a polovinu horké vody. Do této našlehané hmoty přisypeme mouku předem smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a špetkou soli.

2

Na závěr vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a také zbylou horkou vodu.

3

Třetinu těsta smícháme s kakaem rozmíchaným v rumu. Do tukem vymazané a stouhankou vysypané formy nalijeme třetinu světlého těsta, na ně vlijeme kakaové těsto a nakonec dolijeme zbytek světlého těsta.

4

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 45 minut. Upečenou bábovku pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept