Recept

Telecí svíčková v krustě se špenátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8401

Ingredience

1 ks Bobkový list
40 g Játra husí
230 g Listové těsto
20 g Mandle
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
160 g Telecí svíčková
1 ks Vejce slepičí
90 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 809 kcal
Kilojoule 3 386kJ
13% Sacharidy 48 g
73% Tuky 55 g
14% Sodík 281 mg
58% Bílkoviny 32 g

Telecí svíčková v krustě se špenátem postup přípravy receptu:

1

Svíčkovou rozkrojíme na plátky, obalíme v mouce a orestujeme cca 4min po každé straně na lžíci rozpáleného oleje s bobkovým listem.

2

Listové těsto rozválíme na tenký plát, vykrojíme z něj 4 srdce a do středu dvou položíme telecí plátky. Poklademe husími játry, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, zakryjeme zbylými 2 srdci těsta a po obvodu k sobě přitiskneme. Povrch potřeme zbytkem vejce, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10min v troubě předehřáté na 185C.

3

Špenát omyjeme a cca 3-4min orestujeme na rozpáleném oleji se špetkou soli a mandlovými lupínky.

4

Na talířích vytvoříme lůžko ze špenátu, položíme upečená srdce a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept