Jednoduchý recept

Bramborový nákyp s mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8402
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 kg Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 106kJ
10% Sacharidy 37 g
40% Tuky 30 g
13% Sodík 258 mg
39% Bílkoviny 22 g

Bramborový nákyp s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a na kousky nakrájíme brambory. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Brambory slijeme, do horkých brambor přidáme lžíci másla a mléko a vyšleháme kaši, osolíme a necháme vychladnout.

2

Oddělíme vaječné žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vmícháme do vychladlé kaše a přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Oloupeme cibuli, nakrájíme na jemno, prolisujeme česnek a slaninu pokrájíme na kostičky.

3

Rozehřejeme olej na pánvi a slaninu rozškvaříme, přidáme cibuli a osmahneme.

4

Přidáme mleté maso a podusíme za občasného míchání, dokud nezhnědne. Přidáme česnek, sůl, pepř a vmícháme petržel.

5

Vymažeme a vysypeme zapékací mísu. Rozdělíme bramborovou kaši na dvě části, jednu část rozetřeme na dno zapékací mísy, na ni rozložíme připravenou masovou směs.

6

Na maso rozetřeme zbytek bramborové kaše a pokapeme máslem. 40 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

7

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept