Bramborový nákyp s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp s mletým masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8402 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 kg | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Cibule, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a na kousky nakrájíme brambory. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Brambory slijeme, do horkých brambor přidáme lžíci másla a mléko a vyšleháme kaši, osolíme a necháme vychladnout. |
2 | Oddělíme vaječné žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vmícháme do vychladlé kaše a přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Oloupeme cibuli, nakrájíme na jemno, prolisujeme česnek a slaninu pokrájíme na kostičky. |
3 | Rozehřejeme olej na pánvi a slaninu rozškvaříme, přidáme cibuli a osmahneme. |
4 | Přidáme mleté maso a podusíme za občasného míchání, dokud nezhnědne. Přidáme česnek, sůl, pepř a vmícháme petržel. |
5 | Vymažeme a vysypeme zapékací mísu. Rozdělíme bramborovou kaši na dvě části, jednu část rozetřeme na dno zapékací mísy, na ni rozložíme připravenou masovou směs. |
6 | Na maso rozetřeme zbytek bramborové kaše a pokapeme máslem. 40 minut zapékáme ve vyhřáté troubě. |
7 | Podáváme se zeleninovým salátem. |