Jednoduchý recept

Ziti s párkem a sýrem ricotta

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 8404

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Párky jemné
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
125 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Ziti
5 l Voda pitná
125 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 243kJ
3% Sacharidy 11 g
31% Tuky 24 g
15% Sodík 302 mg
24% Bílkoviny 13 g

Ziti s párkem a sýrem ricotta postup přípravy receptu:

1

Párky propícháme párátky a pět minut restujeme na pánvi v oleji s najemno nasekanou cibulí a česnekem,s bobkovým listem. Zastříkneme vínem,povaříme až se vydusí.

2

Přidáme nahrubo nasekaná rajčata a jemně nasekanou majoránku s petrželkou. Ochutíme solí a pepřem a vaříme 25 - 30 minut při střední teplotě. Párky vyndáme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme do pánve.

3

Mezitím si uvaříme ziti v osolené vodě dle návodu. Scedíme je a přendáme do nahřáté mísy. Přelijeme omáčkou a navrch položíme osušenou ricottu. Podáváme horké.

Poznámka

Olej - extra panenský.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept