Brambory s kysaným zelím a bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s kysaným zelím a bůčkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8405 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
300 g | Vepřový bok uzený |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 38,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s kysaným zelím a bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a ve slané vodě uvaříme téměř do měkka. Propláchneme studenou vodou zelí a necháme okapat. |
2 | Na kousky nakrájíme bůček a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
3 | Do zapékací mísy naskládáme vrstvu cibule a bůčku, pak vrstvu brambor, které osolíme a opepříme a pokračujeme vrstvou zelí. Postup opakujeme a končíme bramborami, které posypeme nakrájeným bůčkem. |
4 | 40 minut zapékáme ve vyhřáté troubě. |