Jednoduchý recept

Zelenina dušená v páře s cibulí a jablkem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8409
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Ančovičky konzervované
200 g Brambory
350 g Brokolice
1 ks Čekanka
180 g Cibule červená
1 ks Jablka
230 g Kapusta hlávková
140 g Mrkev kořen
30 ml Ocet jablečný
6 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 237kJ
10% Sacharidy 34 g
17% Tuky 13 g
47% Sodík 944 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zelenina dušená v páře s cibulí a jablkem postup přípravy receptu:

1

Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapustu nakrájíme na kosočtverce, cibuli na osminky. Vše spolu s růžičkami brokolice uvaříme cca 4min v páře.

2

Jablko oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji, poté odstavíme, přidáme ančovičky, rozmačkáme je a posypeme najemno nasekanou petrželkou. Vlijeme ocet a ochutíme solí.

3

Talíře vyložíme listy čekanky, navrstvíme podušenou zeleninu, posypeme jablkem a přelijeme olejem s ančovičkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept