Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 841
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
168,8 g Cukr krupice
0,5 ks Cukr vanilka
3 polévková lžíce Hrozinky
0,8 ks Kypřicí prášek do pečiva
170 g Mouka polohrubá
67,5 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej stolní
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 607kJ
11% Sacharidy 41 g
30% Tuky 23 g
3% Sodík 59 mg
10% Bílkoviny 6 g

Rozinková bábovka postup přípravy receptu:

1

Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Postupně k nim střídavě zašleháváme olej, mouku a vodu. Poté vmícháme prášek do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozinky. Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Zvolna pečeme 40 - 45 minut.

2

Před podáváním bábovku pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept