Jednoduchý recept

Lahůdkové brambory s hruškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 8411
Kategorie: Zelenina

Ingredience

100 g Anglická slanina
500 g Brambory
3 ks Hrušky
2 polévková lžíce Kompot brusinkový
1 hrst Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
150 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 347kJ
9% Sacharidy 33 g
37% Tuky 27 g
40% Sodík 802 mg
43% Bílkoviny 24 g

Lahůdkové brambory s hruškami postup přípravy receptu:

1

Oloupeme brambory, rozkrájíme podélně na půlky a na vypouklé straně uděláme několik hlubokých zářezů.

2

Vymažeme tukem pekáč a dno poklademe bramborami tak, aby byly zářezy nahoru. Osolíme, opepříme a v předehřáté troubě pečeme 20 minut.

3

Připravíme další suroviny. Rozpůlíme a jadřinců zbavíme hrušky. Rozkrájíme na silné plátky podélně.Na nudličky nakrájíme slaninu. Hermelín a nivu na tenké plátky. Vlašské ořechy vyloupeme a rozpůlíme.

4

Na mírně upečené brambory narovnáme plátky hrušek, rozdělíme na ně slaninu, sýry a půlky jader vlašských ořechů.

5

20 minut zapékáme.

6

Hotový pokrm ozdobíme brusinkovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept