Plněné brambory se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné brambory se slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8412 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
6 ks | Brambory |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 75,5mg |
Draslík | 674,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné brambory se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a ve slupce uvaříme ve slané vodě brambory 25 minut, aby se nerozvařily. |
2 | Slijeme vodu a brambory ochladíme prudce studenou vodou. |
3 | Brambory necháme ve slupce, podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřek lžící, aby zůstal centimetr silný okraj. |
4 | Nakrájíme na nudličky slaninu a na pánvi osmahneme. |
5 | Sýr nastrouháme. |
6 | Vydlabanou bramborovou hmotu utřeme s máslem a zakysanou smetanou, vmícháme sýr, slaninu, pažitku, osolíme a opepříme. Směsí naplníme půlky brambor, poklademe na vymazaný plech a 20 minut zapékáme. |
7 | Podáváme se zeleninovým salátem. |
Plněné brambory se slaninou jsou super volbou třeba pro pánská odpoledne. Hodí se k masu, ale i k zelenině. Tu si zase naopak spíš dopřejí ženy. Takže vzhůru do vaření, protože tento rychlý a cenově dostupný recept si prostě musíte zamilovat. Chutná báječně a já i manžel ho můžeme jen doporučit. Mohou ho jíst i děti, ale malinkým dětičkám bych ho moc nedoporučovala kvůli slanině, ale zase jí tam není tolik, takže záleží jen na vás.