Bavette s chobotnicí a cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bavette s chobotnicí a cuketou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 8414 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Bavette |
600 g | Chobotnice |
300 g | Cuketa |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Sůl |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 73,4mg |
Draslík | 616,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chobotnice, Cuketa, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bavette, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bavette s chobotnicí a cuketou postup přípravy receptu:
1 | Chobotnici nakrájíme ostrým nožem na malé kousky.Na velkou pánev dáme 4 lžíce oleje a na něm restujeme najemno nasekaný česnek.Přidáme chobotnici a na mírném ohni vaříme 25 minut za častého míchání.Do pánve přidáme cuketu,petržel a vývar a vaříme 15 minut.Mezitím uvaříme v osolené vodě těstoviny do změknutí.Dobře je scedíme a přidáme na pánev k chobotnici,ochutíme pepřem /větší dávkou/ a přidáme zbývající olej.Promícháme a podáváme horké. |