Linguine s mátou a citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s mátou a citronem
Linguine s mátou a citronem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 8416 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citronová kůra |
20 ks | Máta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pepř bílý |
500 g | Rajčata Cherry |
2 ks | Šalotka |
1 ks | Sůl |
500 g | Těstoviny Linguine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 647,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová kůra, Máta, Pepř bílý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Rajčata Cherry, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s mátou a citronem postup přípravy receptu:
1 | Od citronu odkrojíme v dlouhé spirále kůru - vnější žlutou část.Asi 2 minuty ji blanšírujeme ve vařící vodě.Citronovou šťávu vymačkáme a odložíme ji stranou.Do velké servírovací mísy dáme čerstvá cherry rajčátka,natrhané mátové lístky,na kolečka nakrájené čili papričky - použijeme je podle chuti,šalotku nakrájenou na tenké kroužky,citronovou kůru,sůl a olej.Promícháme a necháme rozvinout vůně. V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu,scedíme a zchladíme je pod tekoucí studenou vodou.Necháme je dobře okapat a přidáme do mísy s omáčkou.Jemně promícháme a podáváme. |
Poznámka
Připravenou omáčku necháme asi hodinu odpočinout,aby se rozvinuly chutě.Citron použijeme chemicky neošetřený.