Tvarohové brambory se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové brambory se slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8420 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 kg | Brambory |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 34,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové brambory se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brambory, dáme do hrnce. |
2 | Zalijeme vodou a uvaříme doměkka. |
3 | Slijeme hotové brambory a vychladlé oloupeme a na plátky nakrájíme. |
4 | Na kostičky nakrájíme slaninu a na pánvi ji rozškvaříme,tuk ze slaniny slijeme a uchováme. |
5 | Smícháme v misce tvaroh se sladkou paprikou a lžící pažitky a osolíme, jeli třeba přidáme trochu mléka. |
6 | Vymažeme a vysypeme zapékací mísu, na dno misky dáme vrstvu brambor. |
7 | Osolíme, na brambory rozetřeme tvaroh a posypeme rozškvařenou slaninou. |
8 | Zakryjeme další vrstvou brambor. |
9 | Povrch pomažeme vyškvařeným tukem ze slaniny a 30 minut zapečeme v rozehřáté troubě. |
10 | Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou a podáváme se zeleninovým salátem. |