Jednoduchý recept

Bramborové strouhání s květákem a uzeninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8422

Ingredience

4 ks Brambory
1 špetka Kmín celý
1 ks Květák
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
200 g Salám měkký
250 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 652kJ
8% Sacharidy 28 g
30% Tuky 22 g
37% Sodík 736 mg
44% Bílkoviny 25 g

Bramborové strouhání s květákem a uzeninou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a na růžičky rozebereme květák a ve slané vodě uvaříme doměkka.

2

Ve slupce uvaříme brambory, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme.

3

Nastrouháme tvrdý sýr. Sýr a brambory promícháme. Na kostičky nakrájíme uzeninu a rajčata omyjeme a na plátky nakrájíme.

4

Zapékací mísu vymažeme a dno vyložíme květákem. Na květák poklademe uzeninu, osolíme a opepříme.

5

Okořeníme kmínem, rozložíme plátky rajčat. Poslední vrstvu tvoří brambory smíchané se sýrem.

6

Osolíme a opepříme, zalijeme sladkou smetanou a 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept