Jednoduchý recept

Brambory s vejci a brynzou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8425

Ingredience

1 kg Brambory
250 ml Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
100 g Sýr Brynza
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 163kJ
10% Sacharidy 35 g
45% Tuky 34 g
8% Sodík 164 mg
37% Bílkoviny 21 g

Brambory s vejci a brynzou postup přípravy receptu:

1

Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Natvrdo uvaříme 3 vejce, oloupeme a nasekáme. Zbývající vejce rozmícháme do mléka.

3

Vymažeme zapékací mísu a vkládáme do ní střídavě vrstvy brambor a vajec, zasypáváme brynzou a prokládáme vločkami másla.

4

Zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a 30 minut zapékáme.

5

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept